Finland FIN  
swe  

rss

  • rss
Nyheter -
Nytt B-vitamin med dubbelverkande teknologi: Ditt power-medel för att bekämpa trötthet

2017.02.06 - 

Livet i vårt moderna samhälle kan vara hektiskt, stressigt och ha ett högt tempo. Vi arbetar hårt och länge och med ett högt tempo varje dag kan energireserverna lätt börja sina.

Kanske är det därför européer dricker mest kaffe per invånare i världen, vilket den senaste rapporten från European Coffee Federation visar. Vi dricker ca 725 miljoner koppar kaffe varje dag, vilket motsvarar 4 kilo kaffe per invånare och år1. Men i stället för en snabb koffeinkick kan du ge din kropp en regelbunden och långvarig energiboost.

Nya NUTRIWAY™ Vitamin B Plus med dubbelverkande teknologi bidrar till att bekämpa trötthet i kroppen och upprätthålla en normal och energigivande ämnesomsättning under hela dagen. Den består av åtta essentiella B-vitaminer och innehåller mikroalgen spirulina, som hjälper dig att bli den bästa och friskaste versionen av dig själv. 

Unik dubbelverkande teknologi

B-vitamin finns naturligt i animaliska produkter som fisk, kött, fågel, ägg och mejeriprodukter, men det finns även i nötter och bönor. B-vitaminer är vattenlösliga näringsämnen som inte kan lagras i kroppen under en längre tid, och om man får i sig för lite B-vitaminer under en längre period kan man känna sig trött och utmattad.

Behovet av alla B-vitaminer ökar vid stress2 och dåligt näringsintag. B-vitaminbrist kan också bero på hård träning, eftersom vitaminerna lätt utsöndras när du svettas.

Men med nya NUTRIWAY™ Vitamin B Plus behöver du inte grubbla över B-vitaminbrist. De åtta essentiella B-vitaminerna – som även kallas B-vitaminkomplexet – gör tillsammans med den dubbelverkande teknologin att kroppen kan ta upp näringsämnen mer effektivt.

Den dubbelverkande teknologin innebär att pillret har två lager med en snabb och en långsam frigöring av näringsämnen. B2 (riboflavin) och B12 (kobalamin) löses upp inom en timme, medan de andra sex B-vitaminerna ((B1) tiamin, (B3) niacin, (B5) pantotensyra, (B6) pyridoxin, (B7) biotin och (B9) folsyra) löses upp långsamt och balanserat, så att du får det som kroppen behöver fördelat på åtta timmar. 

Euromonitor International är en oberoende organisation som gör världsomspännande marknadsundersökningar. Organisationen har nyligen godkänt NUTRIWAY™ Vitamin B Plus som det första av världens ledande vitaminvarumärken som tillverkar ett kosttillskott av B-komplex med dubbelverkande teknologi.

Enkelt i en stressig vardag

Med NUTRIWAY™ Vitamin B Plus behöver du inte tänka på att ta ditt kosttillskott flera gånger om dagen under en hektisk dag. Du behöver nämligen bara ta en tablett om dagen. Den ger 100 % av RI3 av alla åtta essentiella B-vitaminer.

NUTRIWAY™ Vitamin B Plus innehåller även naturlig spirulina, en mikroalg som är känd för att innehålla fytonäringsämnen. Dessa effektiva ämnen skyddar kroppen på ett naturligt sätt och förbättrar viktiga vitaminers effektivitet.

Spirulina odlas på en av Amways NUTRICERT™-partneranläggningar där det ställs krav på både spårbarhet och hållbarhet.

Organismen odlas under optimala förhållanden för dess tillväxt. Dammarna är mycket basiska med ett pH-värde som andra organismer inte tål, vilket gör att man får en mycket ren kultur av spirulina.

NUTRIWAY™ Vitamin B Plus innehåller varken konstgjorda smak- och färgämnen eller konserveringsmedel.

NUTRIWAY™ Vitamin B Plus: 20,85 EUR

För mer information:
Mette Hvistendahl Munch,

Corporate Affairs Manager, Amway Scandinavia
mette.munch@amway.com
+45 2034 5131
http://news-se.amway.fi/

 

1. De senaste rapporten från European Coffee Federation är från 2013-14.

2. Tidigare undersökningar har visat att den arbetsrelaterade stressen minskar betydligt efter att testpersoner intagit B-multivitamin i 90 dagar. Se bland annat artikeln ”The effect of 90day administration of a high dose vitamin B-complex on work stress” från Centre for Human Psychopharmacology, Swinburne University of Technology, Hawthorn, Victoria, Australia (2011).

3. Referensintaget (RI) anger den mängd av ett visst näringsämne som anses vara tillräcklig för vuxna baserat på dagens vetenskapliga kunskap.

Kommentera

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia